Winterpostelein

Winterpostelein is een van oorsprong Amerikaanse plant en is zeer winterhard.
In de herfst en winter kun je het meerdere keren oogsten, als je het hart in de plant intact houdt kun je later nog eens oogsten (gelukkig wist de haas -die begin 2016 in de kas kwam eten- dit ook, de eerste twee oogsten waren voor hem/haar en de derde oogst was voor ons). In april komen er kleine witte bloemetjes op de blaadjes, winterpostelein zaait zich makkelijk uit. (bron: Handboek ecologische tuinieren – Velt)

Winterpostelein kun je verwerken in salades, stamppotten en soepen. Onderstaand recept voor 2 personen komt van Smulweb, eenvoudig en lekker.

Salade van winterpostelein met dadels en geitenkaas

Ingrediënten:
winterpostelein
75 gram zachte geitenkaas
circa 10 dadels
pijnboompitten (eventueel ook walnoten)
dressing

Bereidingswijze
Pijnboompitten kort roosteren

Winterpostelein vermengen met dressing. Dadels eventueel ontpitten en halveren, daarna door de salade scheppen. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de pijnboompitten er overheen.

Lekker met (stok)brood