Van onze deelnemers verwachten wij dat zij zich houden aan de paar eenvoudige regels die je kunt lezen op de pagina Deelnemers informatie.
Snij de groenten boven de grond af en laat de wortels in de grond zitten, dit is voeding voor de bodem. Wortelgewassen mag je natuurlijk wel helemaal oogsten.
Nu te oogsten
Voor de liefhebbers van “wild”:
- Smalle weegbree
- Paardenbloem
- Hondsdraf
- En nog veel meer ….
Gewas | Vak | Opmerking |
---|---|---|
Aardpeer/topinamboer | 8 | lees meer ... |
Andijvie | kas 1 | onderste bladeren oogsten |
Bladmosterd | Tomatenkas | voor een gemengde salade |
Boerenkool | achterveld | bladeren vanaf onderkant van de stengels oogsten |
Chinese bieslook/knoflook | kas 1 | |
Crosne | ||
Kervel | kas 1 | |
Koriander | kas 2 | |
Laurierblad | 9 | |
Meiraap | kas 2 | lees meer ... |
Mierikswortel | 8+9 | In overleg!. |
Mizuna/Japanse bladmosterd | 1 | voor de gemengde salade of stamppot |
Oregano/marjolein | 9 | |
Palmkool | 1 | stengels vanaf onderkant van de plant oogsten, lees meer ... |
Peterselie (plat en krul) | kas 1 | |
Postelein (winter-) | kas 1 | hart van de plant laten staan, dan groeit ze weer opnieuw uit |
Prei | 5+6 | met spitvork oogsten, alleen de dikke |
Radijs | kas 2 | |
Rammenas/rettich | 1 | |
Rozemarijn | 9 | |
Rucola | kas 2 | |
Salie (salvia officinalis) | 2+3 | |
Selderij | kas 1+2 | circa 2 centimeter boven de grond afsnijden, lees meer ... |
Sla, diverse soorten: botersla, pluksla, lollo bionda/rossa, eikenbladsla | kas 1+2 | Bijna al onze sla is pluksla, de onderste bladeren oogsten, zodat de plant kan doorgroeien. |
Tatsoi | 1 | kleine broer van de paksoi, voor de gemengde salade lees meer ... |
Tijm | 1+2 | lees meer ... |
Tuinkers | kas 2 | |
Winterkers (barbarakruid) | kas 1+2 | voor een gemengde salade |
Zeemelde | 9 | rauw in de salade of als spinazie, stengel met snoeimes/schaar oogsten, lees meer ... |
Zuring (bloed+tuin) | 1 | de bloedzuring is iets minder zuur lees meer ... |
Zwartmoeskervel | 9 |