Deze week oogsten

Van onze deelnemers verwachten wij dat zij zich houden aan de paar eenvoudige regels die je kunt lezen op de pagina Deelnemers informatie.

Snij de groenten boven de grond af en laat de wortels in de grond zitten, dit is voeding voor de bodem. Wortelgewassen mag je natuurlijk wel helemaal oogsten.

Nu te oogsten 

Voor de liefhebbers van “wild”:

  • Smalle weegbree
  • Paardenbloem
  • Hondsdraf
  • En nog veel meer ….
GewasVakOpmerking
Aardpeer/topinamboer8lees meer ...
Andijviekas 1onderste bladeren oogsten
BladmosterdTomatenkasvoor een gemengde salade
Boerenkoolachterveldbladeren vanaf onderkant van de stengels oogsten
Chinese bieslook/knoflookkas 1
Crosne
Kervelkas 1
Korianderkas 2
Laurierblad9
Meiraapkas 2lees meer ...
Mierikswortel8+9In overleg!.
Mizuna/Japanse bladmosterd1voor de gemengde salade of stamppot
Oregano/marjolein9
Palmkool1stengels vanaf onderkant van de plant oogsten,
lees meer ...
Peterselie (plat en krul)kas 1
Postelein (winter-)kas 1hart van de plant laten staan, dan groeit ze weer opnieuw uit
Prei5+6met spitvork oogsten, alleen de dikke
Radijskas 2
Rammenas/rettich1
Rozemarijn9
Rucolakas 2
Salie (salvia officinalis)2+3
Selderijkas 1+2circa 2 centimeter boven de grond afsnijden, lees meer ...
Sla, diverse soorten: botersla, pluksla,
lollo bionda/rossa, eikenbladsla
kas 1+2Bijna al onze sla is pluksla, de onderste bladeren oogsten, zodat de plant kan doorgroeien.
Tatsoi1kleine broer van de paksoi, voor de gemengde salade
lees meer ...
Tijm1+2
lees meer ...
Tuinkerskas 2
Winterkers (barbarakruid)kas 1+2voor een gemengde salade
Zeemelde9rauw in de salade of als spinazie, stengel met snoeimes/schaar oogsten,
lees meer ...
Zuring (bloed+tuin)1de bloedzuring is iets minder zuur lees meer ...
Zwartmoeskervel9