Van onze deelnemers verwachten wij dat zij zich houden aan de paar eenvoudige regels die je kunt lezen op de pagina Deelnemers informatie.
Snij de groenten boven de grond af en laat de wortels in de grond zitten, dit is voeding voor de bodem. Wortelgewassen mag je natuurlijk wel helemaal oogsten.
Nu te oogsten
Voor de liefhebbers van “wild”:
- Smalle weegbree
- Paardenbloem
- Hondsdraf
- En nog veel meer ….
Gewas | Vak | Opmerking |
---|---|---|
Aalbes | 6+8 | |
Aarbei | 1 | een paar oogsten om te snacken |
Ananassalie | tunnelkas | Witte salie laten staan! |
Basilicum | tunnelkas | struik, groen en rood, Thaise |
Bieslook | 9 | |
Bindsla/Romeinse sla | 1 | |
Bladmosterd | 2 + 3 (bij yacon) | voor een gemengde salade |
Bloemkool | achterveld | |
Bonenkruid | 9 + kas 2 | |
Chinese bieslook/knoflook | kas 1 | |
Chinese kool | 3 | |
Chinese uiensoepboom/maggiboom | 9 | blad gebruiken voor soepen |
Citroenmelisse | 9 | heerlijk in de thee |
Citroentijm | 9 | |
Daglelie | 1 | bloemen zijn heerlijk lees meer ... |
Dille | Kas 1 (achterin) | |
Doperwt | 2 | de blauwe laten hangen, dat zijn kapucijners |
Dragon (Franse) | 1 | |
Dragon (Russische) | 9 | |
Framboos | middencirkel 4+ 8 | een paar oogsten om te snacken |
Goudsbloem | overal | kan in de salade of thee |
Groenlof | kas 1 | |
Hertshoornweegbree | kas 2 | voor een gemengde salade, of kort stoven |
IJsbergsla | 1 | onderste bladeren snijden |
Kaapse knoflook | 9 | Blad snijden |
Kaasjeskruid (malva) | overal | bloem |
Kapucijner | 2 | |
Knolvenkel | 1 | |
Laurierblad | 9 | |
Lavas/maggiplant | 9 | |
Lavendel | 9 | |
Meiraap | 3 | lees meer ... |
Melde (rode-) | kas 1 | jong blad in de salade, ouder blad als spinazie |
Oost-Indische kers | 7+8 | bloem, blad en stengel eetbaar |
Oregano/marjolein | 9 | |
Paksoi | 8 | de bladeren zijn niet zo mooi, maar de stelen zijn nog verrukelijk |
Peterselie (plat en krul) | kas 1 | |
Peultjes/sugar snap | 1 | |
Postelein (zomer-) | kas 1 + 2 | |
Radijs | 8 | |
Rozemarijn | 9 | |
Rucola | kas 2 + vak 1 | |
Salie (salvia officinalis) | 2+3 | |
Sla, diverse soorten: botersla, pluksla, lollo bionda/rossa, eikenbladsla | 1+2+8 | Bijna al onze sla is pluksla, de onderste bladeren oogsten, zodat de plant kan doorgroeien. |
Snijbiet (warmoes) | 2 | |
Spitskool | 3 | |
Tijm | 1+2 | lees meer ... |
Tuinbonen | 1 | van onderaf beginnen |
Venkel (blad-) | kas 1 + vak 9 | het kruid, dus niet knolvenkel |
Zeemelde | 9 | rauw in de salade of als spinazie, stengel met snoeimes/schaar oogsten, lees meer ... |
Zuring (bloed+tuin) | 1 | de bloedzuring is iets minder zuur lees meer ... |