Het nieuwe oogsten

Met ingang van het seizoen 2019 starten we met het “nieuwe oogsten”. We laten via Whatsapp weten op welke datum we hiermee beginnen.

Om het nog makkelijker te maken voor onze deelnemers oogsten wij zelf op vrijdag de groenten en leggen deze in kistjes klaar bij de schuur, de deelnemers kunnen zaterdag vanaf 10 uur langskomen om de groenten uit te zoeken en af te halen. Dus geen kistjes met afgepaste hoeveelheden per deelnemer, je mag zelf uitzoeken wat je wilt eten en hoeveel je meeneemt (natuurlijk alleen voor eigen consumptie).

Het grote voordeel van het “nieuwe oogsten” op een vaste dag is niet alleen het gemak, maar het vergoot ook het gemeenschapsgevoel, want de kans dat je andere deelnemers tegenkomt wordt groter. Natuurlijk staat er ook heet water klaar voor een heerlijk kopje kruidenthee.

Zaterdagmiddag zijn wij open voor niet deelnemers en bieden wij groenten in de losse verkoop aan, als er aanbod is zetten we een bord aan de weg. Het aanbod is dan beperkt tot de groenten waarvan wij een overschot hebben, want de deelnemers gaan altijd voor. Meer informatie over deelnemen aan de Tuinen van Groede en de jaarlijkse bijdrage vind je hier.

Deelnemers mogen natuurlijk op de andere dagen nog steeds rechtstreeks uit de grond komen oogsten en genieten van de rust op de Tuinen.