Rettich/rammenas

Rettich is een andere naam voor de witte zomerrammenas. Dit jaar hebben wij deze voor het eerst in de Tuinen van Groede, wij hebben voor de ronde variant gekozen, de lange rettich heeft waarschijnlijk wat meer moeite met onze Zeeuwse kleigrond. De rammenas is ook familie van de daikon en radijs en heeft een pittige smaak.

De meeste smaak zit direct onder de schil, dus grotere knollen zijn wat milder van smaak.

Rammenas kun je als volgt gebruiken (bron: www.groentegroente.nl):

  • Rauw eten/rauw verwerken in gerechten:
    • in dunne plakjes op brood
    • als hapje met een dipsaus
    • in salades (fijngesneden of geraspt)
    • in sauzen
    • op de pasta
  • Koken, 4-6 minuten, in vrij grote blokjes snijden
  • Stoven:
    enkele minuten aanbakken in wat boter of olie en afblussen met wat bouillon, witte wijn, room, of gewoon water en even laten stoven.
  • Roerbakken, of rauw aan een roerbakschotel toevoegen:
    snij de rammenas vrij klein en roerbak het enkele minuten mee.
  • Soep

Tip: ook op smulweb vond ik diverse recepten voor rammenas en rettich.

0 reacties op “Rettich/rammenasVoeg die van jou toe →

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *