Augurken chutney

Omdat we ook dit jaar weer veel augurken over hebben (inmaken zijn we met z’n allen verleerd) deel ik nog eens het recept voor een heerlijke augurken chutney uit de app groep van vorig jaar. Lekker als koud bijgerechtje.

Benodigd:
5 rode uien
20 augurkjes uit de Tuinen van Groede (kan ook met grote augurken, maar dan heb je minder nodig)
kokosolie
1/2 liter appelcider
appel
cranberries
palmsuiker (of kokoksbloesemsuiker)

Bereiding:
Rode uien snipperen en fruiten in de kokosolie, augurken in blokjes snijden en in de pan laten stoven. Appelcider toevoegen. Appel in blokjes snijden en met de cranberries en palmsuiker nog even laten meestoven.

De augurken chutney kun je in een gesteriliseerde pot lang bewaren.
 

0 comments on “Augurken chutneyAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *