De naam meiraap is misleidend, want in oktober en november is deze nog volop te oogsten, dan worden ze ook wel herfstraapjes genoemd. Onze ervaring in 2016 en 2017 was dat de najaarsteelt zelfs beter gaat dan de vroege teelt, maar ze zijn niet winterhard.
Wij merken dat veel deelnemers niet goed weten wat je met meiraapjes kunt doen, daarom hier wat meer informatie over smaak en bereiding.
Was de meiraapjes voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant af. Snij de meiraap in plakken van 1 à 2 cm, schil deze en snij ze in blokjes of reepjes.
Rauwe meiraap is fris, sappig, lichtzoet en pittig. Als je meiraap verwarmt, dan wordt de smaak zachter.
Meiraap:
- is lekker in plakjes op je boterham
- kan ook in salades worden gebruikt
- combineert in de wok ook heel goed met zomergroenten, (peultjes, courgettes, doperwtjes, paprika, aubergines) en wintergroenten (prei en pompoen)
- in de soep, je kiest het beste voor een gebonden soep
- kan in blokjes ook in de groentesoep
- smaakt lekker in een voorjaarsstamppotje met aardappels en raapstelen
- is ook lekker in een stoofschotel met prei, rozemarijn en kaas
- in blokjes gesmoord in boter of olie met bieslook, heerlijk bij (zoete) aardappels
Hieronder wat links naar recepten voor meer inspiratie:
meiraap met kruidenolie en feta (ah.nl)
salade met meiraap en appel (ah.nl)
meiraap met honing en hazelnoten (ah.nl)
soep van meiraap doperwten en munt (ah.nl)
Indiase curry met kokosmelk kip en meirapen (ah.nl)
meiraapjes met kastanjechampignons (dehippevegetariër.nl)
Eet smakelijk!
0 reacties op “Meiraapjes, ook in het najaar”Voeg die van jou toe →