Deze week oogsten

Van onze deelnemers verwachten wij dat zij zich houden aan de paar eenvoudige regels die je kunt lezen op de pagina Deelnemers informatie.

Snij de groenten boven de grond af en laat de wortels in de grond zitten, dit is voeding voor de bodem. Wortelgewassen mag je natuurlijk wel helemaal oogsten.

Nu te oogsten 

Voor de liefhebbers van “wild”:

  • Smalle weegbree
  • Paardenbloem
  • Hondsdraf
  • En nog veel meer ….
GewasVakOpmerking
Aalbes6+8
AnanassalietunnelkasWitte salie laten staan!
Basilicumtunnelkasstruik, groen en rood, Thaise
Bindsla/Romeinse sla1
Bloemkoolachterveld
Bonenkruid9 + kas 2
Chinese bieslook/knoflookkas 1
Chinese kool3
Chinese uiensoepboom/maggiboom9blad gebruiken voor soepen
Citroenmelisse1+9heerlijk in de thee
Citroentijm9
Courgettevak 6+ achterveldgroen, geel
Daglelie1bloemen zijn heerlijk
lees meer ...
DilleKas 1 (achterin)
Doperwt2
Dragon (Franse)1
Dragon (Russische)9
Framboosmiddencirkel 4+ 8een paar oogsten om te snacken
Goudsbloemoveralkan in de salade of thee
Groenlofkas 1
Hertshoornweegbreekas 2voor een gemengde salade, of kort stoven
IJsbergsla1onderste bladeren snijden
Kaapse knoflook9Blad snijden
Kaasjeskruid (malva)overalbloem
Kapucijner2
KnoflookSchuur+ vak 5
Knolvenkel1
Komkommerkas 2
Laurierblad9
Lavas/maggiplant9
Lavendel9
Malabar spinaziekas 2 rechts achterinklimmende spinazie, grote bladeren plukken
Meiraap3lees meer ...
Melde (rode-)kas 1jong blad in de salade, ouder blad als spinazie
Oost-Indische kers7+8bloem, blad en stengel eetbaar
Oregano/marjolein9
Peterselie (plat en krul)kas 1
Peultjes/sugar snap1
Postelein (zomer-)kas 1 + 2 + vak 9
Rozemarijn9
Rucolakas 2 + vak 1
Salie (salvia officinalis)2+3
Sla, diverse soorten: botersla, pluksla,
lollo bionda/rossa, eikenbladsla
1+2+8Bijna al onze sla is pluksla, de onderste bladeren oogsten, zodat de plant kan doorgroeien.
Snijbiet (warmoes)2
Spitskool3
Tijm1+2
lees meer ...
Tomaatkas 1zwarte tomaten zijn nog niet rijp
Ui2
Venkel (blad-)kas 1 + vak 9het kruid, dus niet knolvenkel
Zeemelde9rauw in de salade of als spinazie, stengel met snoeimes/schaar oogsten,
lees meer ...