UFO landingsplaats

Toen wij dit voorjaar waren begonnen met het aanleggen van de cirkeltuin maakten wij vaak de grap dat het een UFO landingsplaats zou worden, zichtbaar vanaf grote hoogte, zodat buitenaardsen goed konden zien waar zij moesten zijn.

De UFO’s zijn inmiddels veilig geland in de vorm van een mooi familielid van de pompoen: de patisson. Ook wel de keizers- of bisschopsmuts genoemd, de Inca’s kenden hem al.

Dit is echt een plant waar je wat meer moeite voor wilt doen om de zaden te bemachtigen, zaden zijn wel te koop in Nederland, maar voor biologisch zaad moesten we de grens over. Wij hebben de zaden uiteindelijk gevonden bij de Franse zaadhandelaar Biau Germe, waar wij kozen voor de witte variant, maar ze zijn er ook in het geel en groen/wit.

De patisson kan geoogst worden als deze een doorsnede van 15 cm heeft, je mag hem met een scherp mes afsnijden.

De patisson kun je in de keuken bereiden zoals een pompoen, heerlijk als je hem vult met (vegetarisch) gehakt. Kapje eraf snijden, de patisson met kapje even 5 minuten koken en vullen met alles waar je pompen, courgette of aubergine ook mee zou vullen. Daarna gratineren in de oven en genieten …

0 reacties op “UFO landingsplaatsVoeg die van jou toe →

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *